Veelgestelde vragen

  • Ik krijg maar een deel van mijn ontvangen rekening vergoed, hoe zit dat?

Het komt voor dat een verzekering maar een gedeeltelijke uitbetaling doet. Mogelijk heeft dat de reden dat wij geen contract hebben met de verzekeraar waarbij u verzekerd bent. We kunnen u aanraden om met de verzekeraar contact op te nemen om na te gaan hoeveel zij uitbetalen bij niet-gecontracteerde zorg. Wij raden een restitutiepolis aan om zoveel mogelijk vrije keuze te hebben en zoveel mogelijk vergoeding voor de behandeling.

  • Mijn verzekeraar zou 100% uitbetalen, maar dat hebben zij niet gedaan.

Het is belangrijk om goed na te gaan wat de verzekeraar zegt over uitkeringen bij de Basis Generalistische GGZ. Soms wordt er aangegeven dat er 100% wordt uitbetaald, maar geldt dat voor specifieke psychologenpraktijken die de verzekeraar heeft aangeschreven. Wij raden een restitutiepolis aan om zoveel mogelijk vrije keuze te hebben en zoveel mogelijk vergoeding voor de behandeling.

  • Waarom heeft deze psychologenpraktijk geen contract met verzekeraars?

Wij zijn tegen marktwerking in de gezondheidszorg. Werken op basis van contracten met verzekeraars gaat vaak ten koste van een goede behandeling. Wij staan er echter op dat de betreffende cliënt de meest kwalitatieve behandeling aangeboden krijgt. Wij willen het belang van de cliënt boven dat van de verzekeraar stellen.

  • Welke polis kan ik het beste afsluiten?

De algemene ervaring is dat de restitutiepolis het meest uitbetaalt aan cliënten. Hieronder een link met mogelijke polissen die u kunt afsluiten.
Polissen voor niet-gecontracteerde zorg

Reacties zijn gesloten.